DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!
Изпрати SMS на 17 777

Да кажем "НЕ" на насилието!

Публикация   18:37     08 Dec, 2020 /     Магдалена Миланова   /     405

   Днес с подкрепата на Община Русе в Доходното здание беше открита тематична фото експозиция по повод кампанията „16 световни дни срещу насилието над жени и момичета”, организирана от Сдружение „Център Динамика”, Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе. Тази година събитието преминава под мотото „Да оцветим света в оранжево“ и има за цел да даде повече гласност и ефективна превенция срещу домащното насилие за елиминиране на насилието срещу жените, децата и възрастните хора в България.

   Каузата подкрепиха: фотограф: Мирослав Георгиев PhotoMirocle; грим: Антония Чепарова Art kozmetik studio; Елица Митева и Денислава Кунчева - актьори от театър „Пирон” към РУ „Ангел Кънчев”; Луи Коопманс – ученик от ХІ клас на АЕГ “Гео Милев”.                                     

   „В 21-ви век е немислимо жени да умират заради домашно насилие", заяви заместник-кметът на Русе Енчо Енчев. Той благодари на Сдружение „Център Динамика“ за осигуряването на  безопасност и психическо спокойствие за пострадалите от насилие в социалната услуга Кризисен център.

   По данни на ООН  през  2019 г. 243 млн. жени и момичета по света на възраст между 15 и 49 години са били подложени на насилие от своите партньори. В България от началото на годината до м. октомври 2020 г. по официални данни на МВР жертвите са 17 жени, убити от най-близките си хора – съпрузи, интимни партньори или роднини.

   Отчита се сериозно увеличение на работата с пострадалите в консултативните и кризисни центрове, и ескалация на домашното насилие от началото на пандемията.

   Тематичните фотоси ще бъдат на разположение на гражданите и гостите на град Русе в периода 08.-10.12.2020 г. от 09.00 ч. до 17.00 ч.  

 


Още Новини

Международно обучение по проект MARTE

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ ПО ПРОЕКТ № BG05SFOP001-3.003-0090, „СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ПОД ЛУПА II“

През месец септември се проведоха информационни срещи в изпъление на проект Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“ .

ПРОЕКТ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ РАБОТАТА С ДЕЦА, ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ

Отговорът е в семейството!

Когато хората успяват да намерят своя отговор след преживяно домашно насилие продължават да се обръщат към специалиста, който ги е подкрепил при справяне в кризата на взаимоотношенията. В България все още няма достатъчно услуги и специалисти в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Да споделим тази инициатива, за да продължим да помагаме и да подкрепяме семействата, които преживяват домашно насилие и намират своя отговор.

Баба Марта в ЦСРИ - с.Щръклево

В трудотерапевтичното ни ателие десетки неуморни и чевръсти ръце плетоха, низаха, връзваха и промушваха белия и червения конец, за да сътворят красота, идваща от корените на нашия народ!

Баба Марта

Децата от ЦСРИ Русе подариха мартенички на служителите на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Русе, както и на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Русе.

Прессъобщение по Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“ се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд

14 февруари през погледа на децата

14 февруари през погледа на децата от социалната услуга ЦСРИ

Хакатон "Икономическо овластяване на жени, преживели домашно насилие"

Прессъобщение

Прессъобщение

проект "Използване на мултидисциплинарен подход за разпознаване и работа с деца, преживели травма" (MARTE)

Контакти
Сдружение Център ДИНАМИКА
Русе 7000, ул.Панайот Хитов №9
лице за контакти : Деана Димова
Връзки
Дари!
Банкова сметка за дарения
Получател / Титуляр:
Сдружение „Център Динамика”
IBAN: BG74STSA93000019915962
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК – клон Русе