DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!
Изпрати SMS на 17 777

Мюнхенски модел ще помага на русенци в семейните кризи

Публикация   15:00     25 Jul, 2014 /     Център Динамика   /     87

Въвеждането на модела ще помага на русенски семейства да преодоляват различни кризи и проблеми с партньора, без това да дава негативно отражение върху психиката на детето.

Въвеждането на т.нар. Мюнхенски модел ще помага на русенски семейства да преодоляват различни кризи и проблеми с партньора, без това да дава негативно отражение върху психиката на детето.

Това съобщиха на пресконференция инициаторите от сдружение „Център Динамика.

Вече има изграден Център за подкрепа на деца и семейства в кризи, където проблемните семейства ще могат да бъдат консултирани от специалисти. Целта е най-вече да се защитят максимално интересите на децата.

За последните 6 месеца от 17 консултирани съпрузи има две семейства, които са избегнали развода и са постигнали съгласие помежду си с необходимите компромиси. Специалистите споделят, че въпросният Мюнхенски модел в последните 10 години се прилага доста успешно в Германия, но това е възможно поради законодателството там. За да бъде ефективен и у нас, е необходима промяна в Семейния кодекс, където трябва да има т.нар. адвокат на детето.

Най-вече трябва да се промени мисленето и манталитета на българите. „Голяма част от семействата, които са започнали процедурите по развод, разсъждават, че щом са си платили и са наели адвокат, то трябва да стигнат до края и да получат желания развод на всяка цена, без да се интересуват какво ще коства това на детето в семейството“, сподели Деана Димова от „Център Динамика“. Предстои новата методика за преодоляване на семейни кризи да бъде вмъкната в учебния процес на студентите от РУ „Ангел Кънчев“.


Още Новини

Отговорът е в семейството!

Когато хората успяват да намерят своя отговор след преживяно домашно насилие продължават да се обръщат към специалиста, който ги е подкрепил при справяне в кризата на взаимоотношенията. В България все още няма достатъчно услуги и специалисти в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Да споделим тази инициатива, за да продължим да помагаме и да подкрепяме семействата, които преживяват домашно насилие и намират своя отговор.

Баба Марта в ЦСРИ - с.Щръклево

В трудотерапевтичното ни ателие десетки неуморни и чевръсти ръце плетоха, низаха, връзваха и промушваха белия и червения конец, за да сътворят красота, идваща от корените на нашия народ!

Баба Марта

Децата от ЦСРИ Русе подариха мартенички на служителите на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Русе, както и на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Русе.

Прессъобщение

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“ се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд

14 февруари през погледа на децата

14 февруари през погледа на децата от социалната услуга ЦСРИ

Хакатон "Икономическо овластяване на жени, преживели домашно насилие"

Прессъобщение

проект "Използване на мултидисциплинарен подход за разпознаване и работа с деца, преживели травма" (MARTE)

Днес 10 декември е Световният ден на човешките права и финала на кампанията „ДА ОЦВЕТИМ СВЕТА В ОРАНЖЕВО".

Да кажем "НЕ" на насилието!

Международен ден на доброволеца

Децата от ЦСРИ в дискусия по социалната тема за ненасилието

Дискусия и рисунки

Контакти
Сдружение Център ДИНАМИКА
Русе 7000, ул.Панайот Хитов №9
лице за контакти : Деана Димова
Връзки
Дари!
Банкова сметка за дарения
Получател / Титуляр:
Сдружение „Център Динамика”
IBAN: BG74STSA93000019915962
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК – клон Русе