DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!
Изпрати SMS на 17 777

„Център за социална рехабилитация и интеграция” за деца и младежи

Публикация   16:07     14 Окт, 2020 /     Деана Димова   /     1714

Социална услуга в общността

 „Център за социална рехабилитация и интеграция” - делегирана държавна дейност

 

Местоположение: гр. Русе, ул. Йосиф Цанков № 45

  1. Вид на социалната услуга. Центърът за социална рехабилитация и интеграция е комплекс от почасови услуги с краткосрочна /до 6 мес./ и дългосрочна продължителност /до 1 год./, целящ подкрепа на индиви-дуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на деца и младежи с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на лица от рискови групи, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване. Услугата включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, към осигуряване на емоционална и психологическа подкрепа за пълноценно включване, психосоциална подкрепа и социална интеграция.
  2. Целеви групи. Социалната услуга е предназначена за деца от 5 до 18 г. и младежи до 35 г., както и техните семейства, и  включва:
  • Деца и младежи с физически увреждания;
  • Деца и младежи с емоционалноповеденчески проблеми
  • Деца и младежи, свидетели или жертви на различни форми на насилие и екплоатация;
  • Родители на деца и младежи, нуждаещи се от семейно консултиране и подкрепа.
  1. Капацитет. 20 потребители
  2. Специалисти. Социален  работник – 1 бр., Психолог – 1 бр., Кинезитерапевт – 1 бр., Логопед – 1 бр., Трудотерапевт – 1 бр., Социален педагог – 1 бр.
  3. Ред и условия за ползване на социалната услуга.
  • За деца до 18 г.
  • Чрез насочване от ОЗД - При постигнато съгласие за ползване на услугата ЦСРИ с родителите (или законовите представители на детето) по предложение на водещия случая социален работник от ОЗД, съгласувано от Началника на ОЗД, Директорът на Д „СП” издава Направление за ползване на социалната услуга.
  • Чрез заявление до управителя на ЦСРИ от родител за ползване на услугата (включително и мобилна услуга). Това са така наречените самозаявени клиенти.

Всички деца ползват безплатно услугите в ЦСРИ, държавно делегирана дейност.

  • За пълнолетни лица – младежи до 35 г.  - Въз основа на подаденото заявление и приложените документи, Д „СП” извършва социална оценка на потребностите на лицето от социални услуги, която се отразява в доклад-предложение. Кандидат-потребителят се насочва към ЦСРИ чрез издадено от Д „СП” Направление за ползване на дейности за подкрепа в социалната услуга. Услугата може да се предоставя и на самозаявени клиенти.

Всеки пълнолетен потребител, ползващ услугите в ЦСРИ държавно делегирана дейност, който има лични доходи по смисъла на разпоредбите на Тарифата за таксите за социалните услуги, финансирани от държавния бюджет и в съответствие с изискванията на чл. 17, ал. 2 от ЗСП, заплаща месечна такса.

 

 


Още Новини

Академия за акушерки

Посещение в РУ "Ангел Кънчев"

Посещение в Община Русе

Посещение в УМБАЛ "Канев"

Конкурс за постер

Финална конференция

Конференция по Дейност 5 „Информационна кампания за повишаване на гражданското участие в управлението на Община – Иваново“

Представяне на резултатите от дейностите по проекта и всички продукти.

ДОКЛАД В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТ 4 по проект №BG05SFOP001-2.025-0007, „За бъдещо развитие на община Иваново“

ДОКЛАД ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТ 4 „ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИОНЕН ПРОЦЕС С ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ ЗА ПАРТНЬОРСКО РЕШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ПРОБЛЕМИ В ОБЩИНАТА И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ“

Инструментариум за гражданско участие на местно ниво в община Иваново, област Русе по Проект №BG05SFOP001-2.025-0007,

Дейност 3 "Инструментариум за гражданско участие на местно ниво в община Иваново, област Русе"

Кръгла маса по Дейност 5 „Информационна кампания за повишаване на гражданското участие в управлението на Община – Иваново“

ДОКЛАД ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТ 4 „ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНСУЛТАЦИОНЕН ПРОЦЕС С ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ ЗА ПАРТНЬОРСКО РЕШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ПРОБЛЕМИ В ОБЩИНАТА И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ“

Аналитичен Доклад по проект № BG05SFOP001-2.025-0, „За бъдещо развитие на община Иваново“

Д2 -Доклад анали от мониторинг върху действията на администрацията на община Иваново

8 март!

Контакти
Сдружение Център ДИНАМИКА
Русе 7000, ул.Панайот Хитов №9
лице за контакти : Деана Димова
Връзки
Дари!
Банкова сметка за дарения
Получател / Титуляр:
Сдружение „Център Динамика”
IBAN: BG74STSA93000019915962
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК – клон Русе