DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!
Изпрати SMS на 17 777

Хакатон "Икономическо овластяване на жени, преживели домашно насилие"

Публикация   16:42     27 Jan, 2021 /        /     449

В рамките на един уикенд (26-28 февруари) студенти от Русенския университет "Ангел Кънчев" ще работят заедно с ученици от русенски училища, за да създадат решения, които помагат на жени, жертви на насилие, да бъдат независими и овластени. Икономическата зависимост е водещ фактор за насилие от страна на интимния партньор, а много жени се боят да напуснат насилствена връзка именно поради своята финансова зависимост. Ето защо идеята е заедно да създадем решения, които да гарантират устойчива еманципация на жертвите. Резултатите могат да варират от идеи за интерактивни произведения на изкуството до технологични приложения, създаване на услуги и да допринасят както за повишаване на осведомеността, така и за конкретно решение на съответния проблем.

Всички създадени в рамките на събитието проектни предложения ще бъдат представени (на 28 февруари) пред публика и жури, което ще раздаде награди за развитие на проекта на обща стойност 2200 евро.

За участие, моля да попълните следната декларация:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScU9Fl00…/viewform…

И регистрационна форма:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfBkmx9WTpntGAf7…/viewform…

Къде? При партньорите ни от Русенския университет "Ангел Кънчев" (в случай, че противоепидемичните мерки не позволяват физическото събиране, хакатонът ще се проведе онлайн).

Кога? Регистрацията продължава до 4 февруари.
На 17 февруари ще се състои предварително онлайн опознавателно събитие за отборите, където ще се срещнат и със специалисти по темата и могат да зададат своите въпроси.
От 26 до 28 февруари 2021 г. на място заедно с ментори
Ще се свържем с всички, проявили интерес към събитието, на 5 февруари!

Какво? Този хакатон се стреми да намери решения за следните проблеми при жени жертви на домашно насилие: грижа за деца, финансова грамотност, психическо здраве, кариерно развитие.

Как? На събитието ще присъстват ментори, които ще са на разположение да помагат на екипите с допълнителна информация и да отговарят на въпроси свързани с темата. Можете да обсъждате вашите проектни предложения с тях и да ги помолите за полезни съвети.

Домакини:  Център за развитие на устойчиви общности/ CSCDСпециалност "Социални дейности" и Сдружение "Център Динамика"/ Dinamika Centre Association 


Контакти
Сдружение Център ДИНАМИКА
Русе 7000, ул.Панайот Хитов №9
лице за контакти : Деана Димова
Връзки
Дари!
Банкова сметка за дарения
Получател / Титуляр:
Сдружение „Център Динамика”
IBAN: BG74STSA93000019915962
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК – клон Русе