DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!
Изпрати SMS на 17 777

Хакатон "Икономическо овластяване на жени, преживели домашно насилие"

Публикация   16:42     27 Jan, 2021 /        /     272

В рамките на един уикенд (26-28 февруари) студенти от Русенския университет "Ангел Кънчев" ще работят заедно с ученици от русенски училища, за да създадат решения, които помагат на жени, жертви на насилие, да бъдат независими и овластени. Икономическата зависимост е водещ фактор за насилие от страна на интимния партньор, а много жени се боят да напуснат насилствена връзка именно поради своята финансова зависимост. Ето защо идеята е заедно да създадем решения, които да гарантират устойчива еманципация на жертвите. Резултатите могат да варират от идеи за интерактивни произведения на изкуството до технологични приложения, създаване на услуги и да допринасят както за повишаване на осведомеността, така и за конкретно решение на съответния проблем.

Всички създадени в рамките на събитието проектни предложения ще бъдат представени (на 28 февруари) пред публика и жури, което ще раздаде награди за развитие на проекта на обща стойност 2200 евро.

За участие, моля да попълните следната декларация:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScU9Fl00…/viewform…

И регистрационна форма:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfBkmx9WTpntGAf7…/viewform…

Къде? При партньорите ни от Русенския университет "Ангел Кънчев" (в случай, че противоепидемичните мерки не позволяват физическото събиране, хакатонът ще се проведе онлайн).

Кога? Регистрацията продължава до 4 февруари.
На 17 февруари ще се състои предварително онлайн опознавателно събитие за отборите, където ще се срещнат и със специалисти по темата и могат да зададат своите въпроси.
От 26 до 28 февруари 2021 г. на място заедно с ментори
Ще се свържем с всички, проявили интерес към събитието, на 5 февруари!

Какво? Този хакатон се стреми да намери решения за следните проблеми при жени жертви на домашно насилие: грижа за деца, финансова грамотност, психическо здраве, кариерно развитие.

Как? На събитието ще присъстват ментори, които ще са на разположение да помагат на екипите с допълнителна информация и да отговарят на въпроси свързани с темата. Можете да обсъждате вашите проектни предложения с тях и да ги помолите за полезни съвети.

Домакини:  Център за развитие на устойчиви общности/ CSCDСпециалност "Социални дейности" и Сдружение "Център Динамика"/ Dinamika Centre Association 


Още Новини

Международно обучение по проект MARTE

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ ПО ПРОЕКТ № BG05SFOP001-3.003-0090, „СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ПОД ЛУПА II“

През месец септември се проведоха информационни срещи в изпъление на проект Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“ .

ПРОЕКТ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ РАБОТАТА С ДЕЦА, ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ

Отговорът е в семейството!

Когато хората успяват да намерят своя отговор след преживяно домашно насилие продължават да се обръщат към специалиста, който ги е подкрепил при справяне в кризата на взаимоотношенията. В България все още няма достатъчно услуги и специалисти в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Да споделим тази инициатива, за да продължим да помагаме и да подкрепяме семействата, които преживяват домашно насилие и намират своя отговор.

Баба Марта в ЦСРИ - с.Щръклево

В трудотерапевтичното ни ателие десетки неуморни и чевръсти ръце плетоха, низаха, връзваха и промушваха белия и червения конец, за да сътворят красота, идваща от корените на нашия народ!

Баба Марта

Децата от ЦСРИ Русе подариха мартенички на служителите на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Русе, както и на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Русе.

Прессъобщение по Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“

Проект № BG05SFOP001-3.003-0090, „Съдебната реформа под лупа II“ се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд

14 февруари през погледа на децата

14 февруари през погледа на децата от социалната услуга ЦСРИ

Прессъобщение

Прессъобщение

проект "Използване на мултидисциплинарен подход за разпознаване и работа с деца, преживели травма" (MARTE)

Днес 10 декември е Световният ден на човешките права и финала на кампанията „ДА ОЦВЕТИМ СВЕТА В ОРАНЖЕВО".

Контакти
Сдружение Център ДИНАМИКА
Русе 7000, ул.Панайот Хитов №9
лице за контакти : Деана Димова
Връзки
Дари!
Банкова сметка за дарения
Получател / Титуляр:
Сдружение „Център Динамика”
IBAN: BG74STSA93000019915962
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК – клон Русе